Základná škola s materskou školou, Papradno 312

 

Navigácia

  • Športová olympiáda

    Športová olympiáda

    Dňa 2. 6. 2023 otvorili deviataci 1. ročník olympijských hier, ktoré sa na našej škole konali pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Pre žiakov 2. stupňa si pripravili tieto súťaže: beh na 60 m, skok do diaľky, hod medicimbalom, skoky vo vreci, streľba na kôš, hod raketkou na cieľ, kopanie penált, florbal, špongiový beh a preťahovanie lanom. Žiaci sa výkonnostne porovnávali v rámci svojej triedy. Víťazi boli slávnostne menovaní a ocenení.

  • Deň detí 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí 2023.

    v spolupráci s obcou a dobrovoľnými zložkami

  • DEŇ DETÍ

  • Ôsmaci propagujú Papradno do sveta

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100085896608685

    https://www.instagram.com/visitpapradno/

    Na hodinách anglického jazyka sa so žiakmi 8. ročníka venujeme okrem iného aj spoznávaniu našej rodnej obce, miesta, kde žijeme náš každodenný život. Okrem spoznávania sa snažíme Papradno spropagovať a tematicky sprístupniť informácie nielen našim občanom či rodákom v slovenskom jazyku, ale aj ľuďom pochádzajúcim zo zahraničia. Podmienkou je ovládanie anglického jazyka, no pre porozumenie je možné využiť aj prekladač. Našu stránku môžete nájsť na sociálnych sieťach Facebook a Instagram pod názvom Visit Papradno (Navštívte Papradno). Prvé príspevky sú už zverejnené a postupom času budú pribúdať ďalšie. Budeme vám vďační za každé jedno zdieľanie a šírenie do celého sveta vašim príbuzným a známym. Nech to naše Papradno navštívi čo najviac turistov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia!

     

    The eight-graders promote the village Papradno into the whole world

    During the lessons of English language among other things we get to know our hometown, place where we live our everyday life. Besides getting to know it we try to promote Papradno and to make information available to our citizens, natives in Slovak language, but also to the people from abroad. It is necessary to understand in English, but for better understanding it is possible to use the translator. You can find our website on the social sites Facebook and Instagram under the name: Visit Papradno. The first reports are already published and we will add the next one as time goes on. We will be thankful to you for every single sharing and promoting it to your relatives and friends into the whole world. May our Papradno be visited by as many tourists as possible, not only from Slovakia, but also from abroad!

  • Návšteva knižnice

    Návšteva knižnice

    Vo štvrtok 25.5. sme s piatakmi navštívili mestskú knižnicu v Považskej Bystrici. Pani knihovníčka nám porozprávala zaujímavé informácie z histórie súčasnej knižnice. Pozreli sme si zrekonštruované priestory už 123-ročnej budovy, ktorá sa v minulosti preslávila ako bryndziareň. Dozvedeli sme sa, ako funguje knižničný systém. Návštevu sme zakončili kvízmi o povestiach. Deti si trošku potrápili hlavičky, ale potom si oddýchli v centre pri fontáne.

    Deň sa vydaril a radi si ho niekedy zase zopakujeme!

  • Návšteva spisovateľky

    Návšteva spisovateľky

    Pani spisovateľka Mária Gáboríková opäť zavítala medzi nás v predposledný májový piatok. Prišla sa podeliť s novou knihou básní, ktorú jej ilustrovala vnučka Agátka. Veršíky v podaní pani spisovateľky si radi vypočuli naši najmenší prváčikovia. Deti z druhej triedy zaujali zážitky z detstva pani Gáboríkovej.

    Ďakujeme, pani spisovateľka! Tešíme sa na nové príbehy!

  • English week

    Do fotogalérie bol pridaný nový album English week.

    Anglický týždeň za nami

    Naši deviataci absolvovali minulý týždeň počas celého vyučovania hodiny anglického jazyka s lektorom Robertom z Walesu. Mali jedinečnú možnosť dohovoriť sa s cudzincom a získali tak veľa nových skúseností do ďalšieho štúdia a života. Svojím vystúpením potešili lektora aj deti z DFSk Podžiaranček, ktoré mu pripravili takéto pekné prekvapenie na podnet našich deviatačiek Emky a Elišky.

  • ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

    ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

    Oznamujeme rodičom, že od 2. do 31. mája 2023 bude 

    Zápis nových detí do materskej školy.

    Žiadosť nájdete na stránke Základnej školy s materskou školou - tu, alebo si ju príďte zobrať  priamo do materskej školy. Vyplnenú a potvrdenú žiadosť od detského lekára donesiete do materskej školy.

  • MY Považská Bystrica

    Noviny Obzor 

  • Deň narcisov

    Deň narcisov

    Aj tento rok sa naša škola zapojí do verejnoprospešnej zbierky Ligy proti rakovine - Deň narcisov. Vo štvrtok 20. 4. 2023 môžete stretnúť žiačky našej školy s označenou pokladničkou a prispieť dobrovoľným príspevkom.

    Ďakujeme všetkým, ktorí dokážu byť solidárni v podobe pripnutia narcisu a prispenia do zbierky.

  • Návšteva knižnice

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice .

    Marec je "Mesiac knihy" a čítanie je pre deti z ŠKD jednou z priorít, práve preto sme si aj my spríjemnili čítanie pobytom v knižnici, kde si deti mohli rozšíriť svoje obzory o nové knižky.

  • Jarné tvorenie v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné tvorenie v ŠKD.

    Deti v ŠKD si s príchodom jari postupne pripomínali jednotlivé sviatky. 22. marec je označovaný aj ako "Deň vody", 28. marec je zase "Deň učiteľov"a práve pri príležitosti týchto dní sa deti rozhodli pre kreatívne nápady a výtvory. Deň vody bol spojený s vypĺňaním rôznych pracovných listov, tvorením kvapiek a inými aktivitami týkajúcimi sa tohto dňa. Pani učiteľkám vyrobili krásne pozdravy, ktoré ich veľmi potešili. Taktiež sme sa spolu pokúšali vytvoriť si obaly na knihu, ktoré každé dieťa poňalo vlastnou fantáziou . Pred odchodom na prázdniny deti ešte vytvorili nádherné veľkonočné pozdravy, ktoré si následne odniesli do svojich rodín.

  • Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa

    Informácie vedúcej školskej jedálne.

     

    informacie_k_dotacii.pdf

  • Zápis do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2023/2024

    Zápis bude prebiehať v škole dňa 20.4.2023 od 14:00 do 16:45 hod.  

     

    Pred zápisom:

    • Zapísať sa do orientačného harmonogramu v MŠ.
    • Vyplniť elektronickú prihlášku tu.

     

    Na zápis:

    • Priniesť Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa (príloha 1) podpísané oboma rodičmi.
    • Priniesť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu.
    • Písomné vyhlásenie podpísané oboma zákonnými zástupcami (príloha 2), v prípade, že má dieťa len jedného zákonného zástupcu Čestné vyhlásenie (príloha 3).
    • 25,- € na nákup pomôcok pre žiaka, v cene sú zahrnuté predpisové zošity k šlabikáru, čisté zošity, výkresy A4, výkresy A3 , vodové farby, temperové farby, tuš, lepidlo, 2 štetce, plastelína, voskové pastelky - tieto pomôcky netreba budúcim prvákom kupovať.

    prihláška     Priloha_1.docx     Priloha_2.docx     Priloha_3.docx        zapis.pdf

  • Lyžiarsky výcvik našich žiakov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik našich žiakov.

    Po štyroch rokoch sme sa konečne dočkali vytúženého lyžiarskeho výcviku, ktorý naši deviataci, jeden ôsmak a pár siedmakov absolvovali spolu so žiakmi 9. ročníka ZŠ s MŠ Brvnište. Počas celého kurzu sa o našu výstroj a výcvik postarali zamestnanci Fatra Ski v Jasenskej doline a skvelá inštruktorka Zdenka, ktorú sme na MDŽ prekvapili a potešili čokoládou. Jednej skupine lyžiarov sa venovala aj p. uč. Šibíková, ktorá ich naučila základy lyžovania, a vďaka nej dokázali zlyžovať aj väčší kopec. Večerný program patril vďaka p. uč. Macošíncovej spoločenským hrám, ktoré sa hrávali v izbách, na chodbe i v spoločenskej miestnosti penziónu Jarabina, v ktorom sme boli ubytovaní. V posledný deň výcviku sme sa už nevedeli dočkať šoféra autobusu a unavení z celého týždňa sme sa už tešili domov do Papradna. Lyžiarsky výcvik hodnotíme kladne. Počas celého týždňa sme zažili kopec srandy, smiechu, zašportovali sme si a všetci sme sa naučili lyžovať. Určite sa zhodneme na tom, že by sme si ho radi znova zopakovali.

  • Navštívil nás víťaz talentovej súťaže

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Navštívil nás víťaz talentovej súťaže.

    Koncom roka navštívil našu školu tanečník a víťaz súťaže Slovensko má talent z roku 2010 Miroslav Bruise Žilka, známy najmä pod názvom Old school brothers. Žiakov zaujal jeho originálnym hip-hopovým tanečným štýlom - Poppin´, Lockin´ a Break dance. Tí, ktorí mali odvahu, sa k nemu pridali a nacvičili si spolu s ním krátke číslo, ktoré potom predviedli všetkým žiakom i učiteľkám našej školy. Po predstavení rozdal Bruise žiakom podpisy a odfotografoval sa s nimi. Na tento výnimočný deň žiaci určite len tak ľahko nezabudnú.

  • Spoznávame potoky a rieky - ŠKD.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoznávame potoky a rieky - ŠKD..

    Spolu s deťmi z ŠKD sme sa popoludní vybrali za poznaním. Dneska sme sa zamerali na papradňanské potôčiky a rieku, ktorá preteká našou obcou. Deti spoznali nové názvy potokov, o ktorých ani netušili. Pobyt na čerstvom vzduchu všetkým prospel a k tomu sa dozvedeli aj niečo nové o papradňanských tokoch.

  • Dopĺňame vitamíny - ŠKD.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopĺňame vitamíny - ŠKD..

    V tomto chladnom počasí je imunita človeka zraniteľnejšia a preto sme sa aj my v ŠKD rozhodli aspoň trošku napomôcť svojmu zdraviu. Deti si pripravili vitamínovú bombu v podobe ovocno-zeleninového šalátu. Tento šalát sami ošúpali, postrúhali, nakrájali a napokon aj zjedli.

  • Minikarneval v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Minikarneval v ŠKD.

    V pondelok 13.02.2023 sme aj my v ŠKD úspešne absolvovali pokračovanie školského karnevalu, kde si žiaci najskôr vyrobili vlastnú škrabošku a následne sa zabavili pri hudbe a sladkom maškrtení.

  • Školský karneval

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský karneval.

    2023

strana: