Základná škola s materskou školou, Papradno 312

 

Navigácia

  • Školský karneval

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský karneval.

    2023

  • Jednoduché stroje v podaní štvrtákov

    Jednoduché stroje v podaní štvrtákov

    Žiaci 4. ročníka sa na hodinách prírodovedy zaoberali témou ,, Jednoduché stroje ". Naučili sa k čomu sa používajú a kde sa s nimi stretávame. Téma žiakov veľmi zaujala a pri tvorbe projektov sa naozaj snažili. Projekty sa žiakom veľmi vydarili a pri prezentovaní nešetrili zaujímavými informáciami. Ďakujeme žiakom aj všetkým členom rodiny, ktorí sa spoločne podieľali na tvorbe projektov. Sú úžasné!

  • Plavecký výcvik žiakov 3. a 4. ročníka

    Plavecký výcvik žiakov 3. a 4. ročníka

    V dňoch 30.1.2023 - 3.2.2023 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili plaveckého výcviku, ktorý prebiehal pod vedením plaveckých inštruktorov na plavárni v Púchove. Naši žiaci majú k vode kladný vzťah a pobyt v bazéne si užívali. Niektorí si osvojovali základy plávania a iní si zdokonaľovali svoje plavecké zručnosti. Vyskúšali si rôzne plavecké štýly a tí odvážni aj skoky do vody. Záver plaveckého výcviku patril zábave vo vode, ponáraniu, rôznym hrám a súťažiam. Plavecký výcvik sme ukončili úspešne a každý žiak si odniesol domov svoje ,,Mokré vysvedčenie".

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 24. 1. 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže, ktorá nesie meno jedného z našich najväčších spisovateľov P. O. Hviezdoslav - Hviezdoslavov Kubín.

    V 1. kategórii sa ho zúčastnili žiaci  2. - 4. ročníka. Všetci recitátori sa poctivo pripravovali, a tak sme si vypočuli naozaj veľmi  pekné prednesy. Bolo tak pre porotu ťažkou úlohou vybrať víťazov. Napokon však dospela k týmto výsledkom.Na 3. mieste sa umiestnil Davidko Hromadík z druhej triedy. Kvetka Krátka, žiačka tretej triedy, obsadila 2. miesto. A víťazné prvé miesto, získala Hanka Balušíková zo 4. ročníka.

    V 2. kategórii umeleckého prednesu poézie a prózy súťažili žiaci 5. a 6. triedy. Ich účasť síce nebola taká početná ako na 1. stupni, ale výkony boli veľmi vyrovnané. Porota sa poriadne potrápila pri rozhodovaní, ktorí sú tí traja najlepší. Na 3. mieste sa umiestnila žiačka 5. triedy Viktória Hrebičíková s básňou Milana Rúfusa Zlatá muzika. 2. miesto získal šiestak Samko Kurnocík za prednes básne Daniela Heviera Škola po škole. Absolútnou víťazkou Hviezdoslavovho Kubína sa stala Emma Gavrila zo 6. triedy, zarecitovala nám ukážku z populárnej knihy Gabriely Futovej Keby som bola bosorka.

    Víťazom, ale aj všetkým  zúčastneným blahoželáme, ďakujeme za umelecký zážitok a veríme, že sa zúčastnia opäť aj o rok a snáď sa k nim pridajú aj tí, ktorí tento rok zatiaľ nenabrali odvahu.

  • Pasovačka prvákov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovačka prvákov.

    Ôsmaci prvákom

    Tento rok sa pasovačka prvákov uskutočnila pár dní pred polročným vysvedčením. Ôsmaci si spolu s triednou pani učiteľkou a pani riaditeľkou pripravili pre žiakov 1.A a 1.B rôzne súťaže a úlohy, ktoré museli splniť.

    Prváci museli zložiť prvácky sľub, ktorý svojím podpisom a odtlačkom prsta spečatili. Boli veľmi šikovní, všetky úlohy zvládli hravo, a tak boli slávnostne pasovaní za právoplatných prvákov ZŠ s MŠ Papradno.

    Chlapci z ôsmej triedy si pre prvákov pripravili aj vlastnoručne vyrobené medaily. Veľmi pekným momentom bolo spoločné prianie ôsmakov, ktorí prvákom zaželali všetko len to najlepšie do ďalších rokov.

    Po oficiálnom programe pokračovala zábava – stoličkový tanec a diskotéka. Prváci sa zabávali a tancovali spolu s ôsmakmi a vznikli tak pekné nové kamarátstva.

    Ôsmaci si vyskúšali zorganizovať takéto podujatie prvý raz a zistili, že to vôbec nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Keďže sa im podarilo pripraviť veľmi pekný program pre prvákov, zaslúžia si našu pochvalu. Prváci boli nadšení, program sa páčil aj ich triednym pani učiteľkám.

    Na tento deň budú všetci ešte určite dlho v dobrom spomínať. Keď ôsmaci odchádzali domov, stretli sa na chodbe s prvákmi, ktorí skonštatovali: „Aha, idú naši noví kamaráti.“ Niet čo dodať.

  • Bábkové divadlo v Žiline

    Bábkové divadlo v Žiline

    Žiaci 2. stupňa navštívili v utorok 17. 1. 2023 Bábkové divadlo v Žiline.

    Ako prví v novom roku si pozreli predstavenie Neprebudený

    podľa predlohy známej poviedky Martina Kukučína.

  • Exkurzia v strojárskych firmách

    Exkurzia v strojárskych firmách

    19. 01. 2023 sa uskutočnila exkurzia vo firmách zapojených do systému duálneho vzdelávania.  Zúčastnili sa jej žiaci 9. ročníka, ktorí majú záujem študovať na Strednej odbornej škole strojníckej v Považskej Bystrici. Navštívili firmu Spanner, Mikrotech, DesmuTempus. Oboznámili sa nielen s výrobnými procesmi v halách, ale dozvedeli sa aj o podmienkach a výhodách duálneho vzdelávania v týchto podnikoch. Cieľom exkurzie bolo pomôcť žiakom pri rozhodovaní o voľbe povolania.

  • Výstava dobových a súčasných fotografií

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava dobových a súčasných fotografií.

    230. výročie Kostola sv. Ondreja v Papradne

  • Vážení rodičia, milí žiaci,

    prajeme Vám úspešný štart do nového roku 2023.

    V pondelok 9.1.2023 nastupujeme do školy po vianočných prázdninách, je nutné prostredníctvom EDUPAGE vyplniť písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

    Ďakujeme za spoluprácu.

     

  • Prianie

  • Príprava roztokov na vianočný spôsob

  • Projekty žiakov 4. ročníka - Objavujeme vesmír 

    Projekty žiakov 4. ročníka - Objavujeme vesmír 

    Počas novembra sa žiaci 4. ročníka na hodinách prírodovedy zaoberali fascinujúcou témou - Vesmír.

    Žiakov téma veľmi zaujala a na konci mesiaca nasledovala prezentácia projektov, ktoré si pripravili.

    Do tvorby projektov sa zapojila neraz celá rodina a výsledky sú očarujúce.

    Projekty sme umiestnili na chodbu, kde si ich môžu pozrieť aj ostatní žiaci a všetci sú z nich nadšení. 

    Deťom aj domácim pomocníkom veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. 

  • MODULY

    MODULY

    Naši žiaci 2. ročníka sa na hodinách telesnej výchovy tento rok zúčastňujú gymnastického projektu Moduly. Zameraný je na skvalitnenie výučby telesnej výchovy na prvom stupni. V rozsahu 6 vyučovacích hodín sa našim deťom venuje skúsená trénerka gymnastiky Mgr. Veronika Perháčová, ktorá ich učí robiť gymnastiku hravo, moderne, bezpečne. Deti sa tak  nielen zabavia, ale vytvárajú si najmä pozitívny vzťah ku gymnastickým cvičeniam, ktorými  si trénujú svoju koordináciu, flexibilitu a kondíciu.

  • Výstava dobových a súčasných fotografií

    230. výročie Kostola sv. Ondreja v Papradne

     

  • Jazykový WocaBee šampionát

    Jazykový WocaBee šampionát

    Súťažíme v jazykoch s WocaBee

    Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

    Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.

    V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.

    Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci.

    Žiaci 4. ročníka sa umiestnili na 1. mieste v okresnom kole súťaže a aktuálne súťažia v krajskom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny. Avšak tou najdôležitejšou výhrou  bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky!

    Držíme im v súťaži palce!

  • Návšteva Detského dopravného ihriska v Považskej Bystrici

    Návšteva Detského dopravného ihriska v Považskej Bystrici

    V stredu, 12.10. 2022, žiaci 3. a 4. ročníka navštívili Detské dopravné ihrisko v Považskej Bystrici. Žiakov na ihrisku čakali dopravné značky, semafory, kruhový objazd, ale aj železničné priecestie. Vyskúšali si množstvo dopravných situácii, s ktorými sa stretávajú ako cyklisti a zopakovali si pravidlá cestnej premávky. Väčšina žiakov vedela preniesť ich teoretické vedomosti o cestnej premávke do praktických situácii. Všetci žiaci odchádzali s úsmevom na tvári a pýtali sa: ,, Pôjdeme ešte na dopravné ihrisko?"

    Užili sme si krásny deň, ktorý bol plný pohybu a praktického učenia. 

  • Deň jablka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka.

    Dňa 21.10.2022 sme si aj my s deťmi v školskom klube pripomenuli Deň jablka, ktorý pripadá každoročne k tomuto dátumu. S deťmi sme si vytvorili nádherné papierové jabĺčka, posúťažili sme si s čerstvými jablkami, a nakoniec sme si urobili výborný ovocný šalát, ktorý deťom veľmi chutil. Možno to bolo aj tým, že sa na ňom vlastnoručne podieľali. Veď posúďte sami!

  • VÝSTAVA DOBOVÝCH A SÚČASNÝCH FOTOGRAFIÍ PRI PRÍLEŽITOSTI 230. VÝROČIA KOSTOLA, FOTOSÚŤAŽ

    Milí spoluobčania, rodáci a priaznivci našej dedinky,

    počas Ondrejovských hodov, ktoré sa budú konať v sobotu 26. novembra 2022, opäť plánujeme zorganizovať výstavu dobových aj súčasných fotografií vo vestibule ZŠ s MŠ Papradno, tentokrát pri príležitosti 230. výročia Kostola sv. Ondreja v Papradne. Prosíme vás, ak máte nejaké dobové, prípadne spomienkové fotografie kostola, jeho okolia, p. farárov, slávností, podujatí... neváhajte a pošlite nám ich na našu e-mailovú adresu: papradnofb@gmail.com alebo nám ich prineste osobne na obecný úrad, prípadne do školy. Fotografie odfotíme / oskenujeme a vrátime vám ich neporušené naspäť. Veľmi by nás potešila aj fotografia z Kvetnej nedele a stánkov, ktoré zvykli kedysi bývať pred kostolom. Všetkým, ktorí sa o vaše fotografie s nami podelíte, veľmi pekne ďakujeme!

    V rámci výstavy sa uskutoční aj fotosúťaž s tematikou kostola a jeho okolia. Fotografie v rozmere A4 (čiernobiela / farebná) a max. počte 3 ks nám môžete poslať na už uvedený e-mail alebo priniesť osobne na ZŠ alebo OcÚ do 5. novembra 2022. Nezabudnite uviesť svoje meno, priezvisko, vek a telefónne číslo (v prípade výhry vás budeme kontaktovať). Víťaza vyberú návštevníci výstavy prostredníctvom hlasovacích lístkov. Prvé tri miesta budú vyhlásené počas kultúrneho programu v kinosále KD. Tešíme sa na všetky vaše fotografie.

  • OZNAM

    OZNAM

    Z dôvodu výpadku elektrickej energie bude dňa 13. 10. 2022 (štvrtok) prerušený výchovno-vyučovací proces v Základnej škole s materskou školou Papradno.

    Za porozumenie ďakujeme.

  • Zelená otvoreným školám

    Zelená otvoreným školám

    Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 pripravilo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorý vychádza z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, ako aj opatrení, rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva SR a rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR, a je platný po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie.

    Dokument Zelená otvoreným školám - odkaz

    Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti- odkaz dieťaťa/žiaka (môžete podať aj elektronicky po prihlásení na EduPage)

    Samodiagnostický test - návod na použitie - odkaz

strana: