Základná škola s materskou školou, Papradno 312

 

Navigácia

  • Medzinárodný deň školských knižníc

    Medzinárodný deň školských knižníc

    V pondelok 23.10. 2023 sme si pripomenuli Medzinárodný deň školských knižníc. A nemohli sme ho osláviť lepšie! Naša škola sa zmenila na pevnosť, ktorú sa pokúsilo dobyť 5 družstiev z druhého stupňa. Päťčlenné tímy lúštili tajné indície, riešili kvízy z angličtiny, dejepisu, biológie, matematiky, geografie a čítania s porozumením. Pri tom na nich dohliadali duchovia knižnice. Víťazmi sa stali piataci, ktorí len o kúsok predstihli strieborných deviatakov. Bronzovú medailu získali ôsmaci. Tímom ďakujeme za účasť a blahoželáme! Všetci sú statočnými víťazmi! Ani deti na prvom stupni nezaháľali... Druháci vyrobili krásnych Guľkov Bombuľkov, tretiaci usilovne čítali a hľadali informácie v knižnici, štvrtáčky sa zmenili na Pippi Dlhé Pančuchy...

    Deň sa skutočne vydaril! Tešíme sa nabudúce!

  • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

    Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

    Môže byť aj slovenčina zábavná?! Verte, že áno! 10 žiakov z ôsmej a deviatej triedy sa v utorok 17.10. 2023 zapojilo do školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným súťažiacim. Jednoznačnou víťazkou sa stala deviatačka Júlia Chudejová, ktorá bude reprezentovať našu školu v okresnom kole  v Považskej Bystrici. O druhé miesto sa podelili Tomáš Burdej, tiež z deviatej triedy, a ôsmačka Emma Jánošíková. Víťazom gratulujeme a Julke držíme palce! 

  • Stretnutie so spisovateľkou

    Stretnutie so spisovateľkou

    Október je mesiacom úcty k starším, ktorí nás môžu veľa naučiť vďaka svojim nezameniteľným skúsenostiam

    či talentu. Naša škola sa už zopár rokov teší úzkej spolupráci, ba priam priateľstvu s regionálnou spisovateľkou

    Máriou Gáboríkovou. Pani spisovateľka prijala pozvanie a navštívila našich najmenších prváčikov a deti z piatej

    triedy. Potešila nás zaujímavým rozprávaním, krásnymi veršami, príbehmi, ale aj sladkou bodkou - orechovými

    rožtekmi. Ďakujeme a želáme veľa tvorivých síl v tvorbe, pani spisovateľka!

  • Arakovo

    Arakovo

    Pondelok 23. 10. 2023 bol výnimočným dňom pre žiakov našej školy, pretože mali jedinečnú možnosť byť v priamom kontakte s najrôznejšími druhmi exotického vtáctva – najmä papagájmi zo spoločnosti Arakovo, ktorá zavítala do našej školy.

    Žiaci si tak mohli papagájov vziať na ruku, pohladkať, odfotiť sa s nimi a tiež ich mohli kŕmiť.

    Rozhodne to bol pre nich neopakovateľný a nezabudnuteľný zážitok, na ktorý budú mnohí ešte dlho spomínať. Veď ako často v živote Vám bude veľký papagáj sedieť priamo na pleci a ešte k tomu priamo v škole?

  • Detské dopravné ihrisko

    Detské dopravné ihrisko

    V pondelok dňa 16.10. sa naši žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili akcie na detskom dopravnom ihrisku v Považskej Bystrici, kedy si mohli prakticky vyskúšať svoje znalosti a schopnosti v oblasti pravidiel cestnej premávky. Najprv si všetko povedali teoreticky a napokon sa na bicykloch vybrali všetko uplatniť priamo na ihrisku. Zároveň v rámci medzipredmetových vzťahov mali tretiaci za úlohu zo slovenčiny napísať správu o účasti a priebehu na tomto dopravnom ihrisku. Preto vyberáme tie najlepšie z nich, aby ste videli, aké to bolo očami našich tretiakov.

    „ V pondelok 16.10.2023 sme boli na dopravnom ihrisku v Považskej Bystrici. Najskôr sme sa učili pravidlá cestnej premávky, potom sme ich využili na bicykloch na ihrisku. Už vieme, čo robiť, keď svieti pozor vlak a že pri odbočovaní máme vystrieť ruku.“    Petrík J.

    „Dňa 16.10.2023 sme boli na dopravnom ihrisku so štvrtákmi. Cestovali sme autobusom na dopravné ihrisko. Keď sme dorazili, išli sme pre bicykle a potom sme sa začali voziť. Najprv všetci jazdili po diaľnici, ale potom sme jazdili aj po bočných cestách. A keď sme už odchádzali, čakali sme na autobus. Na ten deň nikdy nezabudnem.“     Vilko Č.

    „Dňa 16.10.2023 si žiaci 3. a 4. ročníka Základnej školy s materskou školou Papradno precvičili svoje znalosti z dopravnej výchovy na dopravnom ihrisku v Považskej Bystrici. Vďaka príjemnému počasiu si deti odniesli veľa zážitkov.“     Adelka P.

    „Dňa 16.10.2023 išla 3. a 4. trieda autobusom do Považskej Bystrice na dopravné ihrisko. Žiakom boli pridelené bicykle a vesty. Každý musel mať prilbu. Zo začiatku bolo veľmi zima. Plnili sme rôzne úlohy, ako napríklad: zastaviť na stopku, dať prednosť v jazde atď. Veľa sme sa naučili. Bola tam veľká zábava. Potom sme sa vrátili autobusom naspäť do školy. „     Jakubko B.

  • Malý futbal - mladší žiaci

    Malý futbal - mladší žiaci

    Dňa 19. 10. 2023 sa žiaci našej školy zapojili do športovej súťaže: OK v malom futbale ml. žiakov (Školský pohár SFZ chlapcov). Súťaž organizuje CVČ a vyhlasovateľom súťaže je MŠVVaŠ SR a SFZ. Naši žiaci sa prebojovali až do finále. Veľmi sa tešíme z tohto postupu a chlapcom v piatok (27.10.) držíme palce, aby podali čo najlepší výkon! :) Veľa šťastia.

  • Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka

    Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka

    Dňa 12. a 13. októbra boli naši žiaci z 1. a 3. ročníka testovaní na pohybové predpoklady. 

    Cieľom tohto projektu je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť/nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady.

    Žiaci boli testovaní v týchto disciplínach: telesná výška a telesná hmotnosť, predklon v sede s dosahovaním, opakovaná zostava s tyčou, výdrž v zhybe nadhmatom, skok do diaľky z miesta, ľah-sed, kotúľanie 3 lôpt, člnkový beh 4 x 10 m, vlajková naháňačka a viacstupňový vytrvalostný člnkový beh na 20 metrov.

  • Tvorivé dielne - krúžok

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne - krúžok.

  • Mini šarkaniáda

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mini šarkaniáda.

    Aj tento rok si deti z ŠKD vytvorili vlastných šarkanov, ktorých sa následne pokúsili dostať do vzduchu. Zábava to bola obrovská, no šarkanom, v čase keď sme ich púšťali, vietor veľmi neprial. Veď posúďte sami. Nakoniec bol najlepší šarkan ocenený sladkou dobrotou, medailou u a diplomom. Samozrejme, že ani ostatní šarkani nezostali bez odmeny.

  • Exkurzia - Stará škola v Brvništi

    Exkurzia - Stará škola v Brvništi

    Vo štvrtok 5. októbra 2023 sa žiaci 5. triedy zúčastnili na exkurzii do historickej školy v Brvništi. Návštevu tejto zaujímavej starej školy absolvovalo 22 žiakov, 1 pedagóg a 1 pedagogická asistentka. Exkurzia bola prepojená s dopravnou výchovou – vypýtať si lístok, základné pravidlá cestnej premávky, hudobnou výchovou – skúška hry na hudobný nástroj, technikou – tradičné remeslá  a telesnou a športovou výchovou – pešia turistika naspäť do školy.

    P. Holiš (člen spolku ROTaRVaK) porozprával žiakom o tom ako sa kedysi chodilo do školy, aká bola výučba, následne si prezreli priestory celej školy, navštívili byt učiteľa, vyskúšali si písať na bridlicové tabuľky a mali možnosť si zahrať na dychový a strunový nástroj. Exkurzia sa žiakom veľmi páčila.

  • Svetový deň bez áut

    Svetový deň bez áut

    Deň bez áut je medzinárodný deň, ktorý sa každoročne oslavuje 22. septembra. Cieľom tohto dňa je podpora ekologických foriem dopravy, ako je pešia, cyklistická a verejná doprava, upozornenie na znečistené životné prostredie automobilmi a následné škodlivé dopady na ľudské zdravie. Milí rodičia, žiaci, zamestnanci školy, zapojte sa do tejto akcie a vymeňte auto za bicykel, korčule, kolobežku alebo chôdzu! Spoločne urobme niečo nielen pre našu planétu, ale aj pre svoje zdravie

  • Desiata

    Možnosť zakúpenia desiaty v škole bude od 11.9.2023.

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 – 4. 9. 2023 (pondelok)

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 – 4. 9. 2023 (pondelok)

    SPOLOČNÝ PROGRAM

    - 8.30 – 9.00 – slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 – všetci žiaci

    - 9.00 – odchod žiakov domov (okrem žiakov 1. ročníka), pokračovanie vyučovania v utorok podľa pokynov

     

    ŽIACI 1. ROČNÍKA

    • 8.30 – príchod žiakov v sprievode zákonných zástupcov pred budovu školy, presun k triednej učiteľke Mgr. Cepákovej
    • 8.30 – 9.00 – slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024, privítanie, organizačné pokyny
    • cca 9.00 – odchod žiakov 1. ročníka do 1. triedy v sprievode triednej učiteľky a zákonných zástupcov
    • cca 9.00 – 10.00 – privítanie žiakov v 1. triede, organizačné pokyny, krátky program
    • cca 10.00 – odchod žiakov  1. ročníka domov, pokračovanie vyučovania v utorok podľa pokynov

     

    Materská škola – prevádzka – od 4. 9. 2023 – od 6.15 hod. do 15.45 hod.

    Školský klub detí – prevádzka – od 5. 9 .2023

    Školská jedáleň – prevádzka – od  5. 9. 2023

  • OZNAM

    Školská jedáleň pri Základnej škole s materskou školou, Papradno 312 oznamuje stravníkom,

    že zápisné lístky a šeky na stravu za mesiac september 2023 sa budú vydávať v dňoch:

     

    30. 08. 2023 (streda) od 8:00  do 12:00 hod.

    31. 08. 2023 (štvrtok) od 10:00 do 15:00 hod.

    04. 09. 2023 (pondelok) od 8:00 do 14:00 hod.

     

    Vyplatené šeky je nutné odovzdať v školskej jedálni do 05. 09.2023.

                                       

  • Omša pri príležitosti začiatku šk. roka

    OZNAM

    Omša pri príležitosti začiatku školského roka 2023/2024 sa uskutoční dňa 3.9.2023 (nedeľa) o 10:30 hod. v kostole v Papradne. Budúci prváci si môžu dať požehnať školské tašky.

  • Školská akadémia 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školská akadémia 2023.

    program 1. aj 2. stupňa, rozlúčka deviatakov

  • Koncert žiakov

    SZUŠ Stella 

  • Zmrzlina na MDD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zmrzlina na MDD.

    Ďakujeme pani učiteľke Murcovej a Novite Papradno za zmrzlinu, ktorú sme si vychutnali počas MDD.

  • Športová olympiáda

    Športová olympiáda

    Dňa 2. 6. 2023 otvorili deviataci 1. ročník olympijských hier, ktoré sa na našej škole konali pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Pre žiakov 2. stupňa si pripravili tieto súťaže: beh na 60 m, skok do diaľky, hod medicimbalom, skoky vo vreci, streľba na kôš, hod raketkou na cieľ, kopanie penált, florbal, špongiový beh a preťahovanie lanom. Žiaci sa výkonnostne porovnávali v rámci svojej triedy. Víťazi boli slávnostne menovaní a ocenení.

  • Deň detí 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí 2023.

    v spolupráci s obcou a dobrovoľnými zložkami

strana: