Základná škola s materskou školou, Papradno 312

 

Navigácia

  • Hviezdoslavov Kubín

    Aj tento rok sa na našej škole opäť uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese
    poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín. Dňa 30.1.2024 sme mali možnosť vypočuť si žiakov
    2.-8.ročníka s ich literárnymi ukážkami, ktoré si na súťaž svedomito pripravili, a mohli sme
    tak oceniť ich jedinečné a originálne podanie. Opäť raz bolo náročnou úlohou pre porotu
    vybrať víťazov spomedzi všetkých žiakov.

    V I.kategórii sa porota rozhodla udeliť dve 3.miesta - Elke Vývlekovej z 2.ročníka a Rolkovi Kobanovi z 3.ročníka. Na 2. mieste sa umiestnil tretiak Vilko Čapliar a víťazkou prvej kategórie je Nikolka Kurnocíková zo 4.
    ročníka.


    V II.kategórii získal 2. miesto Matúško Vývlek z 5.ročníka a víťazkou sa stala Hanka
    Balušíková, taktiež žiačka 5.ročníka.


    V III. kategórii sa porota rozhodla udeliť len 1.miesto, o ktoré sa delia Emmka Gavrilla zo
    7.ročníka a Emmka Jánošíková z 8.ročníka.


    Gratulujeme víťazom, ale aj všetkým deťom, ktoré nabrali silu a odvahu postaviť sa pred
    publikum a porotu, a tak nás potešiť svojím umeleckým prednesom. Vieme, že to nie je ľahká
    a jednoduchá úloha, o to viac sme radi, že sme mali takú bohatú účasť. Všetci účastníci boli
    za svoje úsilie patrične odmenení potleskom a uznaním, ktoré, ako veríme, ich povzbudia aj
    do ďalších rokov.

  • Pasovačka prvákov

    Streda 31. januára 2024 bola výnimočným dňom pre všetkých školákov v podobe odmeny za svoje polročné snaženie. Prvé vysvedčenie dostali aj naši najmladší – prváčikovia. No tento deň sa stal pre nich ešte o niečo výnimočnejší... Najskôr však museli podstúpiť rôzne skúšky, ktoré si pre nich pripravili dievčatá a chlapci z ôsmej triedy. Prváčikovia usilovne počítali príklady, skladali slová do viet, puzzle, behali cez prekážky. Všetky úlohy s pomocou starších kamarátov hravo zvládli. A potom nasledovala samotná slávnostná chvíľa, dôvod, na ktorý nedočkavo čakali. Dievčatá a chlapci najskôr zložili sľub usilovného prváka, pani učiteľka triedna ich za všetky snaženia vyznamenala medailami. A napokon pani riaditeľka slávnostne pasovala prvákov a prváčky za oficiálnych žiakov našej školy veľkou ceruzkou a odmenila ich milým darčekom. Slávnostnú udalosť ôsmaci ukončili diskotékou, na ktorej sa spolu s malými kamarátmi výborne zabavili. Prváčikom želáme veľa šťastia a úspechov aj v nasledujúcich školských rokoch!

  • Súťaž VŠETKOVEDKO

    Tak ako minulé roky, aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili „Veľkého súboja o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími.‟ V utorok 28.11.2023 zabojovalo o titul Všetkovedka 19 detí z našej školy. Žiaci sa zabavili na zaujímavých úlohách, doplnených pestrými obrázkami. Precvičili si svoje mozgové závity a ukázali ako vedia využiť to, čo sa doteraz naučili. Deti, ktoré sa zaradili medzi 30% najúspešnejších riešiteľov, získali titul Všetkovedko a diplom. Ostatní získali titul a diplom Všetkovedkovho učňa. Potešili sa aj pekným cenám.

    Titul VŠETKOVEDKO získali:

    z prvého ročníka:

    • Kristína Hamáriková
    • Bartolomej Hodoník
    • Sofia Gavrila
    • Vratislav Krátky

    z druhého ročníka:

    • Benjamín Strašík
    • Soňa Nemčíková
    • Laura Šedivá

    zo štvrtého ročníka

    • Nina Priedhorská

    Všetkovedkovým učňom sa stali:

    Z prvého ročníka: Jakub Ragula, Juraj Moravík, Samuel Švec, Zoe Chudejová, Simon Kubiš.

    Z druhého ročníka: Štefan Červenec, Nina Michelová, Aya Hlavinková

    Zo štvrtého ročníka: Nikola Kurnocíková, Šimon Moravík, Viktória Gajdošová

  • Turnaj pre žiakov

    Stolnotenisový klub v Papradne pripravil pre žiakov počas vianočných prázdnin turnaj a súťaže v zručnostiach. V turnaji jednotlivcov sa najlepšie umiestnili Laura Palková, Terezka Palková a Štefan Čapliar. 

    V zručnostiach stolného tenisu súťažili medzi sebou viaceré dvojice. To, čo sa naučili za predošlé obdobie, si otestovali v sile odpalu, nosení loptičky, počte správnych podaní, "pinkaní na rakete" a presnosti. Najlepšie obstála dvojica Adam Belušík a Ondrej Nemčík. Žiakom ďakujeme za účasť. 

  • Karneval

  • Vianočné prázdniny

    Vianočné prázdniny pre deti a žiakov našej Základnej školy s materskou školou, Papradno 312 začínajú 23. decembra 2023 a trvajú do 7. januára 2024. Začiatok vyučovania v základnej aj materskej škole je po prázdninách  8. januára 2024 (pondelok).

  • Lyžiarsky výcvik 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik 2024.

    Jasenská Dolina, Belá-Dulice

    Lyžiarsky výcvik 2024

    Hneď po vianočných prázdninách nastúpil výber žiakov našej školy na 5-dňový lyžiarsky výcvik. Boli to chlapci a  dievčatá z 9., 8. a 7. triedy. 

    Výcvik absolvovali v lyžiarskom stredisku Jasenská Dolina s Mgr. Šibíkovou a Mgr. Macošíncovou. Žiakov čakala výučba základov zjazdového lyžovania pod vedením Mgr. Šibíkovej a skúsenej inštruktorky Zdenky. V týždni počas slnečného oddychového dňa vystúpili všetci k Rozhľadni na Kalníku. Mali tak možnosť obdivovať zasnežené Martinky a Malú Fatru. Výhľady boli krásne!

    Ubytovanie bolo zabezpečené na Chate Nezábudka, s výhľadom rovno na zjazdovky. Večery patrili vďaka p. uč. Macošíncovej spoločenským hrám. Utorňajší večer patril diskotéke. 

    Výcvik hodnotíme kladne. Počas celého týždňa sme zažili kopec srandy, utužili sme si vzájomne naše vzťahy a všetci sa naučili lyžovať.

    V posledný deň výcviku sme sa už nevedeli dočkať vodiča autobusu a unavení z celého týždňa sme sa už tešili domov do Papradna.

    Nuž, zostanú nám naň už len tie najkrajšie spomienky.

  • Vyhodnotenie súťaže v skákaní na švihadle

    Kategória dievčatá

    1. miesto:  Nikola Kurnocíková, 342 skokov
    2. miesto:  Nataša Macháčová, 276 skokov
    3. miesto.  Lucia Hipíková, 220 skokov

    Kategória chlapci

           1.    miesto:  Matej Trnčík, 392 skokov

           2.    miesto:  Matias Palko, 189 skokov

           3.    miesto:  Jakub Slosarčík, 60 skokov

     

    Výhercom srdečne gratulujeme.

  • Materská škola - chrípkové prázdniny

    Vzhľadom k zvýšenej chorobnosti detí v MŠ Papradno Vás informujeme, že na základe konzultácií a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici a všeobecného lekára pre deti a dorast riaditeľstvo ZŠ s MŠ Papradno 312 vyhlasuje chrípkové prázdniny pre materskú školu z dôvodu zvýšenej chorobnosti detí v materskej škole Papradno. Chrípkové prázdniny v MŠ budú od pondelka 18.12.2023 do piatku 22.12.2023. Nástup detí do MŠ bude po vianočných prázdninách 8.1.2024.

    vedenie školy

  • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok."

  • Prednáška - Ľudské práva

    Vo štvrtok 07.12.2023 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili vzdelávacej prednášky o ľudských právach v Považskej knižnici. Prednášku viedol pán Tomáš Földes zo Slovenského národného strediska pre ľudské práva. Žiaci sa dozvedeli množstvo nových informácií a obohatili svoje vedomosti v oblasti troch generácií ľudských práv. Taktiež si vypočuli o histórii okresnej knižnice, o jej fungovaní a mali možnosť vidieť historické fotografie budovy. Našu návštevu knižnice môžeme zhodnotiť ako prínosnú a dúfame, že sa nám podarí zúčastniť aj ďalších podobných prednášok, ktoré budú organizovať.

  • Mikuláš 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš 2023.

    Na svätého Mikuláša neučí sa, neskúša sa

    Na svätého Mikuláša neučí sa, neskúša sa

    Sviatok sv. Mikuláša je jedným z najobľúbenejších dní v roku pre všetky deti. Ani tento rok Mikuláš spolu so svojimi pomocníkmi nezabudol na žiakov našej školy a obdaroval ich balíčkami plnými sladkostí. Deti Mikuláša zase potešili peknými básničkami a pesničkami, ktoré k tomuto sviatku neodmysliteľne patria. Mikuláš spolu s anjelikmi a čertami rozveselili aj zamestnancov našej školy a na ich tvárach vyčarili nejeden úsmev. Tejto úlohy sa perfektne zhostili naši deviataci a svoje roly zvládli výborne. Ani v jednej triede nebola núdza o vtipné momenty, na ktoré budú nielen žiaci, ale aj Mikuláš spolu s jeho pomocníkmi ešte dlho spomínať.

  • Mikulášsky florbal

    V stredu 6.12. sa na našej škole uskutočnil mikulášsky turnaj vo florbale. Bol určený pre žiakov prvého stupňa. Do súťaže boli nominované štyri zmiešané mužstvá.

    Výsledky súťaže:

    1. Miesto

    Kapitán: Kaprálik Ondrej

    Slosarčík Jakub, Knapo Jakub, Boželník Filip, Dobrotka Zdenko, Majštíková Tereza, Červenec Štefan, Jandušík Peter

    1. Miesto

    Kapitán: Vývleková Ela

    Šedivá Laura, Nemčíková Soňa, Balušíková Tereza, Hrbálová Nina, Hlavinková Aya, Strašík Benjamín, Gavrila Sára

    1. Miesto:

    Kapitán: Hromadík Matias

    Jánošík Matúš, Moravík Šimon, Hromadík David, Pacúch Andrej, Macháčová Nataša, Belušík Adam, Zboranová Lili

     

    Víťazom srdečne gratulujeme.

  • Autorská výstava súčasných fotografií

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Autorská výstava súčasných fotografií.

    Papradno ako ho (ne)poznáte

    Fotosúťaž

    V rámci autorskej výstavy súčasných fotografií pod názvom Papradno ako ho (ne)poznáte, na ktorej si návštevníci mohli pozrieť fotografie Mgr. Denisy Macošíncovej, sa počas Ondrejovských hodov vo vestibule ZŠ s MŠ Papradno konala aj fotosúťaž s tematikou Papradna. Návštevníci svojimi hlasmi rozhodli o 3 najkrajších fotografiách:

    1. miesto – Vladimír Bednár (ovečky na Vrchovéj)
    2. miesto – Radoslav Zboran (nočná obloha na Mäčiarovéj)
    3. miesto – Vladimír Bednár (hmla nad Papradnom)

     

  • Autorská výstava súčasných fotografií

    Papradno ako ho (ne)poznáte

  • Beseda s pani včelárkou

    Žiaci šiesteho ročníka majú v učebných osnovách zahrnuté učivo o včele medonosnej. Kto by im o nej vedel povedať viac ako skúsený včelár? Pozvali sme preto na besedu pani včelárku Ing. Zuzanu Burdejovú, aby sa s nami podelila o informácie, ktoré v učebniciach nenájdeme.  Pani včelárka žiakov postupne zasvetila nielen do života včiel, ale aj samotného včelára. Pútavo rozprávala o vývine a živote včiel, úlohe matky, robotníc a trúdov v úli, včelích produktoch a rozdieloch medzi včelou a osou.  Žiaci sa dozvedeli viac o práci včelára, spracovaní medu či výrobe rámikov.  Pomocou prístroja-refraktometra zisťovali množstvo vody v mede a na záver mali možnosť ochutnať včelie produkty v podobe peľu a výborného domáceho medu.

  • Jeseň- pani bohatá

    Vážení rodičia a žiaci,

    s radosťou sme zorganizovali súťaž ²Jeseň- pani bohatá² pre našich žiakov, aby sme mohli obdivovať ich kreativitu a zručnosť. Poďakovanie patrí rodičom žiakov, ktorí im pri práci pomáhali. Všetci žiaci sa nechali inšpirovať prírodou. Tvorili z prírodných materiálov, ako sú šišky, drevo, listy, orechy, tekvice atď. Ich nadšenie a tvorivosť viedli k vzniku nádherných výrobkov, ktoré zdobili priestory našej základnej školy. Tešíme sa, že sme mohli oceniť všetkých účastníkov malou odmenou a diplomom. Spomedzi všetkých výrobkov sa vybralo päť najlepších. Na prvom mieste medveď Nikolky Kurnocíkovej, na druhom mieste obraz Ninky Priedhorskej, na treťom mieste tekvica Marka Trúchlika, na štvrtom mieste lietadlo Kristínky Hamárikovej a na piatom mieste chalúpka Bartolomejka Hodoníka.

    Ďakujeme Vám všetkým za účasť.

  • Medzinárodný deň školských knižníc

    Medzinárodný deň školských knižníc

    V pondelok 23.10. 2023 sme si pripomenuli Medzinárodný deň školských knižníc. A nemohli sme ho osláviť lepšie! Naša škola sa zmenila na pevnosť, ktorú sa pokúsilo dobyť 5 družstiev z druhého stupňa. Päťčlenné tímy lúštili tajné indície, riešili kvízy z angličtiny, dejepisu, biológie, matematiky, geografie a čítania s porozumením. Pri tom na nich dohliadali duchovia knižnice. Víťazmi sa stali piataci, ktorí len o kúsok predstihli strieborných deviatakov. Bronzovú medailu získali ôsmaci. Tímom ďakujeme za účasť a blahoželáme! Všetci sú statočnými víťazmi! Ani deti na prvom stupni nezaháľali... Druháci vyrobili krásnych Guľkov Bombuľkov, tretiaci usilovne čítali a hľadali informácie v knižnici, štvrtáčky sa zmenili na Pippi Dlhé Pančuchy...

    Deň sa skutočne vydaril! Tešíme sa nabudúce!

  • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

    Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

    Môže byť aj slovenčina zábavná?! Verte, že áno! 10 žiakov z ôsmej a deviatej triedy sa v utorok 17.10. 2023 zapojilo do školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným súťažiacim. Jednoznačnou víťazkou sa stala deviatačka Júlia Chudejová, ktorá bude reprezentovať našu školu v okresnom kole  v Považskej Bystrici. O druhé miesto sa podelili Tomáš Burdej, tiež z deviatej triedy, a ôsmačka Emma Jánošíková. Víťazom gratulujeme a Julke držíme palce! 

  • Stretnutie so spisovateľkou

    Stretnutie so spisovateľkou

    Október je mesiacom úcty k starším, ktorí nás môžu veľa naučiť vďaka svojim nezameniteľným skúsenostiam

    či talentu. Naša škola sa už zopár rokov teší úzkej spolupráci, ba priam priateľstvu s regionálnou spisovateľkou

    Máriou Gáboríkovou. Pani spisovateľka prijala pozvanie a navštívila našich najmenších prváčikov a deti z piatej

    triedy. Potešila nás zaujímavým rozprávaním, krásnymi veršami, príbehmi, ale aj sladkou bodkou - orechovými

    rožtekmi. Ďakujeme a želáme veľa tvorivých síl v tvorbe, pani spisovateľka!

strana: